PROSTOR Ložnice s výhledem na les a pasoucí se koně. Vedle vstupních dveří jsou tu i dveře do šatny, na podlaze je keramická dlažba.

PROBLÉM Pokoj je vybavený stylovými postelemi a nočními stolky, výmalba čelní stěny se už ale okoukala mimo jiné proto, že na ni nenavazují žádné doplňky ani dekorace. Z požadovaných věcí tu chybí světla, zrcadlo, komoda i koberec, a tak ložnice působí poněkud sterilně až nezabydleně.

ŘEŠENÍ Na čelní stěně je nápaditá tapeta, jejíž barvy se objevují na nových doplňcích ložnice, ale i ve výmalbě. Přírodní styl umocňuje dekorace ložního prádla, řada doplňků dodává pokoji zajímavost.

DŘÍVE Ložnice měla základní vybavení v podobě postele a nočních stolků, takže plnila funkci, ale strádala v rovině estetiky a stylu.

NYNÍ Zůstala zachovaná základní dispozice, která se osvědčila, díky doplňkům a dekoracím tu vládne příjemná relaxační atmosféra.

 

Dříve V ložnici rodinného domu byly sice nové stylové postele a noční stolky, ale jinak tu chybělo téměř všechno, včetně útulné atmosféry. Například osvětlení bylo provizorní a přemíra světlých tónů nudila. 

Nyní  Ložnice i nadále působí vzdušně, protože nejhmotnější vybavení je bílé barvy. Zároveň je tady zábava plynoucí z podnětů, které majitele přírodního založení baví a v pokoji navozují útulnou atmosféru. 

Dříve  Ložnice působila sterilně a nezabydleně, neboť tu byl pouze základní nábytek. Chybělo cokoliv, co potěší tělo i duši.

Nyní  S tmavou podlahou i deskou šicího stroje jsou sladěny doplňky, ať jsou to nový lustr, poličky nebo tmavý medvědí dekor na povlečení.

Dříve  Ložnice se těšila ze vzdušnosti, neboť hned vedle ní je šatna. Jenže volná plocha pokoje stejně postrádala funkční využití...

Nyní  Světlo, zrcadlo, nástěnný pořadač i koš mají obdobnou strukturu, takže na sjednocujícím pozadí modré stěny působí sladěně.

BARVY

1) Bílá na hlavních kusech nábytku a stropu pokoje
2) Modrá na celé jedné stěně a pruhu na tapetě
3) Tmavá – až do černa – podlaha, dekor na povlečení, světlo, jedna z polic...

Design: Zuzana Bernasovská
Foto: Veronika Raffajová

Vyrobeno ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení