Kdo si myslí, že mu chceme doporučit bláznivou věc – a sice aby se ve svém rozžhaveném podkroví obložil novinami, skutečně není daleko od pravdy. Jediný podstatný rozdíl je v tom, že nejde o noviny nové, ale o starý sběrový papír. Z něho totiž vzniká originální a velmi výkonná foukaná celulózová izolace Climatizer Plus. Ta by měla váš interiér či podkroví zchladit dostatečně bez potřeby klimatizace.

Autor: CIUR

Cože, chladit papírem?!!

Ano, foukaná celulózová (novinová) izolace má totiž jednu ohromnou vlastnost a tou je enormně velká tepelná setrvačnost. O co jde? V praxi to znamená, že vám do střechy sedm hodin praží sluníčko, ale vrstva Climatizeru Plus nepropustí teplo na druhou stranu do interiéru. Kdo bydlí v podmínkách, kam se dopoledne slunce opře do plechové střechy a k polednímu už kraulujete ve vlastním potu, dobře ví, o čem je řeč. No a právě vrstva foukaného celulózového izolantu dovede do komůrek mezi jednotlivými chomáčky cupovaného papíru energii pražícího slunce naakumulovat – prostě se neprobije na druhou stranu. Když pak žhnoucí podmínky pominou, vyzáří Climatizer Plus nahromaděné teplo zpět do prostoru. Jednoduché, chytré, účinné. Kam slunce nechodí, klimatizace chladit nemusí.

Zateplení šikmých střech s odvětrávanou vzduchovou mezerou s celulózovou izolací Climatizer Plus. Zlepší akumulační vlastnosti stavby – v létě je v podkroví chládek, v zimě teplo.
Autor: CIUR

Fakt to jde tak jednoduše?

Máte pravdu, je tam ještě jeden fígl. Říká se mu pijákový efekt. Jde o schopnost regulace vlhkosti v interiéru, který vám přírodní celulózová podstata izolantu zajistí přirozenou cestou. Pokud je vlhkosti příliš, dokáže část vlhkosti pojmout do své struktury. Jakmile se situace obrátí, vypouští Climatizer Plus vlhkost zpět do ovzduší. Udržuje se tak stálé a příjemné, ale i zdraví prospěšné mikroklima.

Se zateplenou střechou nebo podkrovím s přírodní celulózovou izolací Climatizer Plus je možná úspora až 35% na vytápění domácnosti.
Autor: CIUR

V neděli večer, v pondělí ráno

Báječné na tom všem je také to, že si Climatizer Plus můžete pořídit, aniž byste si toho všimli. Použití technologie foukání má totiž řadu praktických výhod: nemusí se při zateplení rozebírat celá konstrukce – střechy, stropu, podlahy apod. A při dodatečném zateplení se například také materiál nemusí nosit přes obývané prostory. Fouká se hadicemi do malých otvorů zvenčí. Například izolování půdy zabere 1 až 3 hodiny podle plochy a náročnosti objektu. Je to bez úklidu, stačí jen uvařit kafe.

Celulózová izolace Climatizer Plus pro izolaci od podlahy po střechu. Přírodní izolant se zárukou 20 let z novinového papíru s impregnací potravinářskou chemií. Návratnost investice při zateplení je cca 3 roky.
Autor: CIUR

Takže v neděli se doma potíte, v pondělí jste v chládku.

Jak to všechno zařídit? Zeptejte se nebo si domluvte zdarma návštěvu technika ve vašem domě na www.vseproizolace.cz