PROSTOR – Poměrně velká místnost, která však působí tmavě a neuspořádaně. Je zde mnoho květin a také knih.

PROBLÉM – Součástí pokoje je také větší pracovní prostor, který svou nynější polohou narušuje celou odpočinkovou část pokoje.

ŘEŠENÍ – Místnost rozdělíme na zóny tak, aby byly hned při vstupu odloženy pracovní věci i myšlenky a pak následoval odpočinek.


Dříve – Krásná velká místnost bohužel nevytvářela účelné a svěží prostředí. Nebyl tu dobře řešený prostor pro pracovní povinnosti, ale ani pro požadovaný odpočinek. Volalo to tu po změně. 

Nyní 1 – V první variantě jsem pracovní stůl umístila ke vstupu. Podél stěny je dost místa na práci i ukládání. Takto umístěná pracovní zóna je samostatná a nijak neruší při odpočinku ve zbylé části pokoje. Relaxační místo mezi květinami s výhledem do zahrady umožňuje i komunikaci se zónou u televize. Zavěšené květináče jsou vtipnou a hravou variantou pro milovníky květin, k nimž patří i paní tohoto domu. Tento návrh ladí se stálou pracovní aktivitou manželů. 

Nyní 2 – Druhý návrh je otevřenější. Tapetu s motivem rostlin, která pokrývá ostění oken a dveří na zahradu, dotváří 3D motivy ptáků na stěnách. Knihovna je vytvořena z policových prvků navozujících dojem levitujících knih. Zónu vtipně definuje samostatně zavěšená kniha s nápisem knihovna. Pracovní stůl je tu hned proti vstupu, opticky oddělený lehkou záclonovou stěnou. Ponechává tak odpočinkovou část nenarušenou.

 

BARVY – Převažující materiál dřeva atraktivně doplňuje sklo a kov. Doplňkové barvy modrozelená (mint) a červenooranžová lomené šedou pak podtrhují dospělost interiéru.

 

BARVY – Druhá varianta je více relaxační, a tak jsem zvolila ke dřevu také více textilních materiálů. Barevně jsem interier prozářila žlutou a uklidňujíci zelenou se šedým podtónem.

Vyrobeno ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení.