PROSTOR Přízemí roubené chalupy, opticky rozdělené kachlovými kamny na obývací a kuchyňskou část. Trojice malých oken propouští světlo přes obývací část. 

PROBLÉM V obývací části byl menší, avšak těžký stůl a omezený počet míst k sezení, pohovka u stěny neumožňovala kontakt s kuchyňskou částí, která byla zařízena jen provizorně a nenabízela dost úložných prostor. Chyběla tu atmosféra i styl. 

ŘEŠENÍ Nechali jsme vyrobit velkou rohovou lavici a skládací stůl, který je vybavený židlemi pro více lidí. V kuchyni je nová linka s novými skříňkami, obklady i policemi, všude je nové osvětlení a dekorace.

 

DŘÍVE Byl tu jeden menší stůl a málo místa k sezení. Tmavé zařízení zmenšovalo prostor. V kuchyni nebylo dobře vyřešené ukládání.

NYNÍ Je tu velký stůl a dlouhá rohová lavice. V kuchyni vzniklo víc místa na nádobí. Prostor ožil světlým dřevem a modrobílými doplňky.

Dříve Stěny, trámový strop i prkenná podlaha prošly obnovou, ale vybavení ustrnulo v minulosti. Pohovka neumožňovala posezení u stolu a její umístění izolovalo hosty od kuchyně.

Nyní Prostý styl nového stolu odpovídá přírodnímu ladění místnosti a po rozložení umožní posezení až patnácti lidem. Nad stolem je nové osvětlení a je od něj i výhled do kuchyňské části.

Dříve Menší stůl v jídelní části byl těžký, špatně se s ním manipulovalo a nedal se ani rozložit. Bez závěsů působil prostor poněkud smutně.

 

Nyní Na vnitřní stěně je výmalba válečkem s jemným florálním motivem, který svou dekorativností nahrazuje tapetu. 

Dříve Umakartová linka měla svoje odslouženo a k nice ze dřeva se nehodila. Tmavé odstíny tmavý kout zbytečně ještě víc ztemňovaly.

 

Nyní Nika suplující horní skříňky má bílý nátěr a průsvitná skla. Na obklad u dřezu opticky navazuje regál.

 

Bílý odstín má nová linka i nový nábytek včetně obkladů. Zelenou barvu mají kachlová kamna, která tvoří krásný optický předěl místnosti. Modrá barva dominuje všem textiliím a doplňkům. 

Design: Lenka Damová
Foto: Veronika Raffajová

Vyrobeno ve spolupráci s časopisem Nové proměny bydlení