Dveře, které není kam otevřít

Malý byt, přemíra dveří, které někdy ani není možné otevřít. To je nepříjemná situace, kterou zažil asi každý, kdo bydlí v malometrážním bytě. V takovém okamžiku se často rozhodujeme, jak vzniklou nepříjemnost vyřešit rychle, elegantně a aby vzniklo co možná nejvíce volného prostoru. Častým řešením jsou plastové shrnovací dveře, jejichž design není zrovna ideální a průchod navíc zůstává zúžen složenými dveřmi.

Právě specifickými případy jako prostor v menších bytech, zkosené stropy nebo úzké chodby se zabývá společnost TWIN, která nabízí řešení.

COMPACK Living
Autor: TWIN

Dveřní systém COMPACK představuje úspornou a kvalitní alternativu posuvných a otočných dveří. Skvěle se hodí do míst, která neoplývají dostatečným prostorem okolo zárubně, což znemožňuje otevření dveří. Tento systém funguje na principu složení dveřního křídla a jeho překlopení na stěnu vedle zárubně. Samotný průchod tak nepodléhá zmenšení, zůstává v původní šíři. Požadavek na místo ke složení dveřního křídla vedle zárubně je přitom u systému COMPACK minimální.

Instalace systému navíc nevyžaduje speciální úpravy stěn a požadavky na stavební otvor jsou shodné jako v případě otočných dveří. Další výhodou je pohodlnost, snadnost a je vhodné i do pokojů, kam chodí často vaše děti. Chod dveří je totiž lehký, tichý a plynulý. Kromě osvědčeného použití na dveře jednokřídlé, je systém rovněž vyhledáván i pro dveře dvoukřídlé, například oddělující obývací pokoj od kuchyně. V případě dvoukřídlých dveří se dveřní křídla také otevírají skládáním na stěnu vedle zárubní a nepřekáží v pohybu ani na jedné straně.

COMPACK Living
Autor: TWIN

Dveře, které můžete otevřít tam i zpět

Nemalou komplikací jsou i netradiční prostory jako je podkroví nebo zkosený strop. Zasazení dveří do takových míst je někdy skutečný boj. S podobným problémem se potýkala i paní Markéta. Společně s manželem stavěli dům, kde se vchod do koupelny nacházel v nešťastném prostoru u zkoseného stropu. Zasazení běžných dveří tak bylo naprosto nemožné, nebo by se vůbec neotevřely.

Pro takový a podobné případy je tu řešení v podobě dveřního systému ERGON,“ radí obchodní manažer značky TWIN s.r.o. Jan Flaišman a pokračuje: „Jeho způsob otevírání je zcela inovativní a minimalizuje požadavky na prostor pro otevření dveří. Oproti klasickému otočnému křídlu šetří až 40 % prostoru. Tento typ kování se používá právě v prostorech, kde může dojít ke kolizi se šikmým stropem, nebo v malometrážních bytech, kde se střetává více dveřních křídel.

ERGON Living
Autor: TWIN


Hlavní výhodou systému ERGON je možnost oboustranného otevírání. Dveře se vždy otevírají ve směru chůze. Systém je snadno ovladatelný, proto je také vhodný pro osoby se sníženou pohyblivostí, anebo pro děti. Umožňuje totiž vcházet do místnosti a vycházet z ní za použití tlaku do křídla směrem od sebe. Kování ERGON navíc nepotřebuje žádné speciální stavební úpravy. Dveře s tímto systémem je možné zasadit do běžných i atypických prostor a nejsou dokonce ani omezeny designem. Vybírat můžete ze široké škály povrchových úprav, od prosklených po plné dýhované dekory.

Dveře tak jednoduše přizpůsobíte svému vkusu, doladíte jimi váš interiér a zároveň vyřešíte problém nedostatku prostoru při otevírání dveří.

ERGON dětský pokoj
Autor: TWIN

Více se můžete dovědět na stránce www.dvereergon.cz nebo na www.dverecompack.cz