Kuchyň je jednou z nejdůležitějších místností bytu či domu. Trávíme zde spoustu času, proto bychom se zde měli cítit příjemně bez ohledu na to, jak velká je. Pravdou však je, že většina z nás se právě zde musí denně potýkat s nedostatkem úložného prostoru i s omezenou pracovní plochou.

Neporadíme vám sice žádné kouzlo na rozšíření kuchyně, přesto jsme pro vás na internetu posbírali pár užitečných tipů a triků, jak ji účelně "zvětšit". Dobře organizovanou a funkční kuchyň totiž ocení každý.

To musíte vidět! Ukážeme vám, že i stará kuchyň v paneláku se dá proměnit rychle a levně. Nevěříte? Podívejte se na video:

Video
Video se připravuje ...

Bytová revoluce: Levná proměna staré panelákové kuchyně! Adam Balažovic


Dobře si svoji kuchyň prohlédněte a hledejte úložné prostory i na méně obvyklých místech. Nevyužitých míst najdete určitě celou řadu. Kuchyňské předměty i ingredience se dají uložit různě. Zapojte svoji fantazii. Využijte volné prostory na stěnách, na bocích skříněk i na vnitřní straně dvířek. Pořiďte si drátěný program. Pro veškeré drobnější kuchyňské nářadí využívejte závěsné konzole, háčky a košíky.

Na stěnu můžete umístit vše, co se nevejde do skříněk kuchyňské linky, tedy i kastroly a pánve. V naší fotogalerii najdete hned několik způsobů. Zavěsit je můžete třeba na háčky umístěné na konzoli na stěně, ale i na bok krajních skříněk. Jiným řešením je speciální perforovaná deska, na kterou se pomocí háčků dají zavěsit menší i větší kuchyňské pomůcky.

Pro uložení neskladných prkýnek na krájení, pečicích plechů či třeba víček od  plastových krabiček hojně v domácnosti využívaných použijte třeba díly z kancelářského drátěného programu. Ten oceníte například i pro uložení často používaného kuchyňského tria v dlouhých úzkých krabičkách – staniolu, smršťovací fólie a pečicího papíru. Drátěné archivační boxy a odkladače stačí jen přišroubovat na vnitřní stranu dvířek některé ze spodních skříněk. Ověřte si ale předem, že vám tam při zavření nebudou překážet.