Protože se ve svém novém katalogu IKEA tentokrát zaměřila na obývací pokoj, řada novinek je právě z této místnosti. A protože jsou dnes obývací pokoje většinou spojené s kuchyní a v malých bytech se v nich často i spí, tak jsou v našem přehledu i kousky do kuchyně či rozkládací pohovka, která nahradí i postel.

Z novinek stojí za zmínku nádherné křeslo Koarp. To je nejen úžasně stabilní, ale díky vysoce pružné pěně také měkké a pohodlné. Navíc, jakmile vstanete, rychle se vrátí do původního tvaru. Obrovskou výhodou je lehce snímatelný potah, který lze prát v pračce na 40 °C.

Zaujala nás také pohovka Hammarn, která spojuje elegantní design se skandinávskou jednoduchostí a praktičností. Jde totiž velmi snadno rozložit na postel, když se návštěvě už v pozdních hodinách nechce trmácet přes celé město domů.

Inspirujte se! Ukážeme vám, že efektní úpravy bydlení mohou být rychlé i levné. Podívejte se na video, ve kterém vám ukážeme proměnu staré panelákové kuchyně, na kterou se majitelka už nemohla dívat, natož v ní vařit:

Video
Video se připravuje ...

Do proměny kuchyně nemusíte investovat desetitisíce! Adam Balažovic


Chybět ale samozřejmě nemohou ani tipy pro kuchyně a jídelny. Vždyť u stolu by se alespoň jednou za den měla sejít celá rodina. Stolování nás totiž s lidmi, na kterých nám záleží, sbližuje. A proč si i ve všední den neprostřít svátečně. Třeba díky nádobí Backig, které je důkazem, že kvalita a luxusní design nemusí být drahé.

Vypadá jako kamenina, ale je vyrobeno z tvrzeného skla, díky čemuž je velmi odolné. Zpříjemní vám tak stolování ještě mnoho dalších let. „Chtěli jsme vytvořit účelné tvary, které odrážejí světlo a zdůrazňují potraviny ležící na lesklé černi,“ prohlásili Pia Amsell a Barbro Berlin, designéři této série.

Přehlédnout se nedají ani jídelní židle Odger. Ty jsou pohodlné díky sedáku ve tvaru mísy a oválnému tvaru opěrky. Navíc je snadno smontujete, aniž byste museli použít nářadí. Vše stačí pouze zacvaknout dohromady. Vyrobeny jsou z obnovitelného dřeva a recyklovaného plastu.