Bydlete už za šest měsíců

Ti, kteří již mají stavbu vysněného bydlení za sebou, vám jistě potvrdí, že výstavba rodinného domu představuje pro běžného člověka velkou psychickou, časovou i v neposlední řadě též finanční zátěž.  Montované stavby však mohou tyto starosti výrazně zkrátit a ušetřit vám čas i hodně peněz. Jak to celé funguje?

Dům bez starostí

Většině lidí se pod slovním spojením montovaná stavba vybaví malý dřevěný domeček lepený z trámů, izolací a desek. Ale ne vždy to tak musí být. Montované stavby mohou ale také být zhotoveny z pevného a dlouhověkého materiálu. Například Dům jedním tahem staví domy z velkoplošných dílců z keramického LiaporBetonu, které se jeden po druhém pečlivě připravují ve výrobě. Na hotové základové desce se pak během 2-4 stavebních dnů smontují a v zápětí lze pokračovat se stavbou střechy, výplněmi otvorů a dalšími částmi výstavby.

Cihla x keramický beton

Montované domy z přírodního keramického betonu najdete na českém trhu pod názvem Dům jedním tahem (DJT). Tyto domy mají obdobné vlastnosti jako cihlové domy - příjemné vnitřní klima (v zimě hřejí, v létě chladí), dlouhou životnost a také vynikají příznivou cenou. Navíc mají ale i celou řadu dalších výhod. 

  • Minimum mokrých procesů - dům nemusí “vymrznout” přes zimu a je připravený ihned po dokončení výstavby k nastěhování.
  • Keramický beton se vyznačuje vysokou pevností a žáruvzdorností, jako běžný beton. Oproti němu má ale navíc nižší objemovou hmotnost a skvělé zvukové a tepelně izolační vlastnosti. Technologie DJT umožňuje stavbu úsporných, nízkoenergetických i pasivních domů.
  • Stěny mohou být mnohem tenčí, než u cihlových staveb. Zbývá tak mnohem více prostoru pro vaši rodinu. U patrového domu se zastavěnou plochou 10x10 m se jedná až o 11m2.
  • Drážky a prostupy v dílcích pro rozvody topení vody a kanalizace a krabičky včetně vytrubkování pro elektroinstalace, jsou připraveny již z výroby. V případě potřeby lze však do snadno opracovatelného keramického betonu potřebné drážky přidělat.
  • Dílce mají z výroby hladký povrch. Pro konečnou vnitřní úpravu hladké strany dílce (od formy) stačí pouze stěrka. U hrubé strany dílce (ručně hlazené) lze použít jednovrstvou sádrovou omítku. Toto řešení přináší značnou úsporu v provedení omítek oproti zděným konstrukcím.
  • Dům si lze nechat postavit do fáze hrubé stavby nebo domu k dokončení.

 

Typové projekty s možnostmi individuálních úprav

katalogu typových domů od Dům jedním tahem si můžete vybrat až z 25 úsporných domů a 8 nízkoenergetických a pasivných domů, u nichž lze přizpůsobit dispozici, posunout okna, příčku apod., případně rozšířit o garáž dle vašich přání. Od Dům jedním tahem také zdarma dostanete kompletní vypracovaný typový projekt vašeho domu včetně řemesel v rozsahu pro stavební řízení.

Další informaci o Domech jedním tahem a mimořádných nabídkách získáte na webu www.dumjednimtahem.cz.