V minulých letech kuchyně ovládala bílá. Ta už je ale pasé. Je příliš sterilní, neosobní. Lidé chtějí v interiéru vidět víc barev. A nábytkoví designéři jim vycházejí vstříc. Letos jsou tak módní i takové barvy, které bychom ještě před pár lety v kuchyni nikdy nečekali.

Podívejte se, jak to vypadá, když se spojí umělec s výrobcem kuchyní. Takováhle kuchyňská linka by byla ozdobou každé kuchyně:



Číslem jedna pro rok 2018 je sytě fialová. Barva, která symbolizuje tajemství, mystično a duchovno. Vynikne především na minimalistických kuchyňských linkách. A nezáleží na tom, zda preferujete mat nebo lesklý povrch. Sluší jí totiž obě varianty. V kombinaci s přírodním kamenem a metalickými prvky působí noblesně a nadčasově. Vedle ale nešlápnete ani s odstíny levandulové či fuchsiové, které ocení spíše romantičtěji založení jedinci.

Komu se zdá fialová příliš agresivní, může si pořídit linku v barvě oceánu. Na výběr máte z mnoha odstínů modré, tyrkysové, dokonce může být i do zelena. Atraktivně tyto barvy působí například v kombinaci se světlým dřevem.

Luxusní nádech a dramatičnost interiéru dodá barva černá, kterou za barvu roku 2018 označili hned dva světoví výrobci barev a laků. Působí majestátně, moderně a elegantně. Je ale třeba ji zkombinovat s kontrastními plochami či doplňky v bílé barvě nebo se světlým dřevem.