Myslíte si, že severský styl je příliš chladný a neosobní? Vyvedeme vás z omylu. Poznáte, že interiér dokáže naplnit lehkostí, dodat mu šmrnc a zároveň ho zútulnit. I to je možná důvod, proč si získává stále více příznivců i v našich zeměpisných šířkách.

Pravda je, že skandinávský styl je skutečně specifický. Od jiných stylů ho odlišíte snadno. Používá charakteristické barvy a materiály. A i když na první pohled může působit chladně, světlé barvy spolu s přírodním dřevem, tkaninami a spoustou světla vytvoří příjemný a hřejivý domov.

Jak se starat o hrnkové jarní rostliny, jako jsou například petrklíče, hyacinty, narcisy, modřence, azalky a bramboříky, aby vám vydržely? To se dozvíte v našem videu:

Video
Video se připravuje ...

Jak pečovat o jarní květiny v interiéru Adam Balažovič/BPŽ

My se tentokrát zaměříme na moderní skandinávský styl, který spoléhá na přímou jednoduchost, elegantní design a čisté linie nábytku a zařizovacích předmětů, které současně nepostrádají funkčnost a praktičnost. Nešetří bílou barvou, která výborně odráží světlo a opticky prostor zvětší a provzdušní. Objevuje se nejen na stěnách, ale i na podlahách a nábytku.

I další používané barvy jsou neutrální, světlé. Přes krémově béžové a světle hnědé odstíny, jemně pastelově modrou až po šedou. Čas od času se také může objevit žlutý prvek. Obvykle také nechybí kontrastní černé doplňky, které naruší světlou monotónnost.