Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Nebaví vás trávit nekonečný čas uklízením? Dejte pozor na typické chyby, kterými si úklid znepříjemňujete!

/
  • (Shutterstock.com)
    12. září 2016 ● 02:00

    Při cídění koupelny můžete nadělat spousty škod. Opatrně byste měli zacházet zejména s různými písky, které kvůli své struktuře, mohou nezávratně poškodit zejména akrylátové vany a umyvadla. A stejnou pozornost věnujte i přípravkům, které slibují odstranění vodního kamene z kohoutků. Stačí, aby byl povrch kohoutku nepatrně porušen a chemikálie se dostanou pod jeho povrch a vy se budete muset vyzbrojit na boj s korozemi.

  • 1.

    Nebezpečné plísně

    Autor: Shutterstock.com

    Nezáleží na tom, jestli používáte silné chemické přípravky nebo ekologické prostředky, ani na tom, jak často odvětráváte koupelnu a stále se vám tvoří plísně? Při čištění vany je opravdu důležitým krokem důkladné omytí všech čisticích prostředků. Ty se totiž kvůli působením vyšších teplot a vlhkosti mohou celkem snadno stát potravou pro plísně. Pokud vlastníte čistidla na bázi alkoholu, oplachovat jej nemusíte, tyto prostředky se totiž po několika minutách odpaří zcela samy. Při nekonečném boji s plísněmi vám mohou pomoci také pohlcovače vlhka.

  • 2.

    Jak na oslnivě zářící dlažby?

    Autor: Profimedia

    Nevíte, jak docílit dokonalého lesku vaší podlahy? Řešení je velice jednoduché a nebudete k tomu potřebovat ani drahé čisticí prostředky. Vystačíte si totiž s obyčejným octem a trochou vody a v případě velkých nečistot můžete přidat i lžičku soli. Tento roztok ihned dodá vaší podlaze nedozírný lesk! Pokud vás trápí špína mezi jednotlivými kachličkami, vyčistěte ji kypřícím práškem nebo jedlou sodou. Navlhčete si malý štěteček a kypřicí prášek naneste na znečištěná místa. Nechte 30 minut působit a setřete navlhčeným hadrem. Výsledek vás překvapí!

  • 3.

    Voňavá a dokonale čistá toaleta…

    Autor: Shutterstock.com

    Čištění toalety by mělo začít nanesením vhodného přípravku přímo pod okraj záchodové mísy. Na vnitřek toalety pak vezměte obyčejnou štětku a vodorovné plochy očistěte vlhkým hadříkem, který poté vyhoďte, aby se bakterie dál nemohly rozmnožovat. Povrchy pak umyjte čistou vodou a vytřete do sucha. Nezapomínejte WC štětku pravidelně desinfikovat! Mnoho lidí také zapomíná omývat víko toalety, splachovadlo a v neposlední řadě také kliky od dveří. Zejména na kliky velice často saháte a tak jsou plné bakterií. Určitě tedy není na škodu je jednou za čas pořádně vydrhnout.

  • 4.

    Jak efektivně odstranit vodní kámen

    Autor: Shutterstock.com

    Právě ten se vyskytuje v každé domácnosti. Jak účinně bojovat proti nevzhledným bílým skvrnám? Zaměřte se na jejich pravidelné odstraňování. Vodovodní baterie nedrhněte pískem, octem ani hrubou stranou houbičky – mohlo by dojít k poškození ochranné vrstvy. Dále platí, že baterie by se měly omývat 2-3x týdně. Nemáte tolik času, nebo vám na to nezbývá energie? Po každém použití kohoutku ho vytřete čistým hadříkem do sucha, tím také zabráníte snadnému usazování vodního kamene.

Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy