Jiří Jirák zhotovil své lehátko vlastnoručně přibližně za 50 hodin. A při jeho výrobě myslel úplně na všechno. Dá se na něm sedět, ležet, má poličku na knížku i malý bar na sklenici whisky či piva. Pokud se nechcete opalovat, můžete být pod stříškou. Lehátko se dá složit a je navíc pojízdné.

Máte v soutěži o NEJ chaty, chalupy a vychytávky své favority? Dejte jim svůj hlas a pozvěte k hlasování i své známé. Můžete také poslat odkazy na inernetové sociální sítě a zvýšit jim tak šanci na vítězství v soutěži o 100 000 korun!

619908:gallery:true:true

Návod na jeho výrobu si ale nenechává pro sebe, rozhodl o něj podělit s ostatními čtenáři Blesk.cz. Pokud si tedy toto dokonalé zahradní lehátko chcete vyrobit také, tady jsou jeho rady:

10 tipů na výrobu univerzálního lehátka:

Pojízdné lehátko vzniklo postupným doděláním jednotlivých částí na základní rám z ohoblovaných prken vyztužených hranolem s fixačními zářezy, veškeré doplňkové konstrukce se dají odmontovat a uložit v odkládacích plochách uvnitř lehátka.

Fotogalerie
10 fotografií

Na co si dát pozor

- Doporučuji povrchovou úpravu sražení hran kontaktní části provést rozbrušovačkou s jemným brusným kotoučem. Jinak hrozí vražení třísky.

- Dřevo alespoň pro začátek ponechejte bez konzervačního bezbarvého nátěru.

- Nešetřete vruty a šrouby na zpevnění konstrukce lehátka – nosnost a životnost je pak zvýšena.

- POZOR: Před každou změnou polohy bezpodmínečně zkontrolujte fixaci a usazení (především do zářezů) všech poloh. Hrozí bolestivé skřípnutí až uskřípnutí!

Přeji úspěch kutilům Blesk.cz jak při zhotovování tak při používání!!!!

Jiří Jirák, Pardubice