Zase uhodily mrazy a vaši malí zpěváčci uvítají, když jim usnadníte hledání potravy. Třeba takovým krmítkem, jaké jim postavil přítel Kvetoslavy Sabové ze slovenské Staré Turé.

krmítko, které vyrobil přítel Kvetoslavy Saobvé, má i terasu...
Autor: Kvetoslava Sabová
„Měl ho hotové za 30 minut. Střecha je ze svázaných snopů sena, konstrukci tvoří stará násada z koštěte, dno je provedeno z vyříznutého kolečka z jakéhokoli kulatiny o průměru cca 20 cm. A okraje (aby krmivo nevypadávalo), to jsou lupínky dřev,a nasekané sekyrou z druhého vyříznutého kolečka, které je použito jako vyvýšená teráska. Jak vidět, ptáčkem se zalíbilo,“ popisuje čtenářka výrobu této ptačí restaurace.

Zima je tady, nenechte své zpěváky umřít hlady! Čím ptáčky krmit?

Zima je tady, nenechte své zpěváky umřít hlady! Čím ptáčky krmit?

Mráz, sníh, námraza a někdy i ledový příkrov u nás zabijí každou zimu tisíce ptáčků, zpěvných i těch ostatních. Když jim nachystáte krmení, mnohdy…celý článek

K výrobě tohoto krmítka stačí podle Vlasty Hlubučkové jen kokosová skořápka a trocha trpělivosti.
Autor: Vlasta Hlubučková
K výrobě dalšího krmítka stačí kokosový ořech, pilka, vrtačka a provázek. Nejdřív si pochutnáte na kokosovém mléku a kopře. „Ořech rozříznete v polovině nebo trochu asymetricky, jak chcete. Pak už ho stačí jen provrtat a na 3 místech provázky spojit spodní část s krmivem s horní stříškou, tak aby tam mohli vstoupit ptáčci požadované velikosti. Provrtanou stříškou krmítko zavěsíte na místě, kde se můžete kochat při trošce štěstí nejen sýkorkami, ale i červenkou nebo brhlíkem,“ přidává své zkušenosti Vlasta Hlubučková z Neratovic.

Říkáte si, že i váš nápad by si zasloužil, aby se o něm dozvěděli čtenáři Blesk.cz? Není nic snazšího! Popište stručně výrobu svého krmítka a spolu s fotografiemi je pošlete na adresu hobby@blesk.cz. Ta nejzajímavější krmítka rádi zveřejníme!

Fotogalerie
3 fotografie