Velikonoční věnec je oblíbenou dekorací, která zkrášlí mnohá obydlí. Nemusíte kupovat drahé a přeplácané věnce v květinářstvích, můžete si sami zkusit vyrobit neotřelou ozdobu podle svého vkusu. Vyrobit takový věnec, totiž není žádná věda a potřebujete k tomu jen pár drobností a šikovné ruce.

Vyzkoušeli jsme na vlastní kůži několik tipů na výrobu věnců a vybrali pro vás ten nejlepší. Potřebujete vždy jen základní věci, mezi které patří věnec z bílého či přírodního proutí (seženete v dobře zásobených květinářstvích či hobby marketech), tavnou pistoli, nůžky, stuhy a stužky a malá vajíčka.

Jarní věnec můžete ozdobit čerstvými, sušenými či umělými květy, stuhami či drobným pečivem.
Autor: Profimedia.cz

Klasický jarní věnec

Navíc potřebujete: drobné dekorace (peříčka, obarvená křepelčí vajíčka, motýlky atd.)

Zakoupený věnec můžeme dle libosti omotat barevnými stuhami. Pěkně dekorace vyniknout na průhledným variantách stužek. Drobné mašličky, vajíčka či peříčka na věnec opatrně připevníme tavnou pistolí. Opravdu efektně vypadají křepelčí vajíčka, která můžeme sami dle libosti obarvit potravinářskými barvami. Na větších věncích dobře vypadají i klasická bílá vejce, které je potřeba před upevněním vyfouknout, odmastit a očistit lihem.

Na velikonočním věnci se krásně vyjímají třešňové květy. Letos se jich však včas nedočkáme.
Autor: Profimedia.cz

Jarní věnec s květinami

Navíc potřebujete: drobné sušené či umělé kvítky

Krásné jsou jarní věnce ozdobené droboučkými květy třeští či švestkoní. Pěkné jsou i kočičky či zlatý déšť .V tomto počasí bohužel však čerstvé květy neseženete. Nahradit je proto můžete svazky sušených či umělých kytiček. Ty do věnce můžete lehce vplést či připevnit tavnou pistolí. Vždy je však připevněte až poté, co věnec ozdobíte barevnými stuhami či stužkami.