Máme pro vás poněkud netradiční recept, tedy rakvičky plněné skvělým čokoládovým krémem. Recept na něj najdete ZDE. Navíc můžete podle libosti zvolit i ze tří druhů těsta…

Oproti větrníčkům mají věnečky jednu velkou výhodu: Můžete je naplnit prakticky jakýmkoli krémem nebo i šlehačkou, záleží jen na vaší chuti.  Jiný velký rozdíl mezi nimi není, protože výchozí těsto bývá totožné. Samozřejmě použijte recept na odpalované těsto, který se vám osvědčil nejvíc. Také platí pravidlo, že věnečky bývají v troubě upečené o trochu dříve než větrníky, zejména proto, že nejsou tak vysoké a navíc mívají uprostřed charakteristickou „díru“.

A když je začnete na plechu s pečicím papírem z připraveného těsta vykružovat, potom myslete na to, že lepší jsou hned dvě „obrátky“ na sobě, což ovšem záleží na velkosti použité špičky.   

Ingredience pro odpalované těsto třikrát jinak:
S olejem a hladkou moukou
500 ml vody, špetka soli 100 g rostlinného oleje  400 g hladké mouky  8 vajec
S máslem a hrubou moukou

500 ml vody  180 g másla  350 g hrubé mouky  8 vajec
S máslem a polohrubou moukou

250 ml mléka  110 g másla 220 g polohrubé mouky 4 vejce

Fotogalerie
6 fotografií