Základ těsta na tyto netradiční voňavé kousky tvoří vlastně medové perníkové těsto, ze kterého je třeba vypracovat na pomoučeném válu ne příliš silné obdélníkové pruhy. Do každého pak zabalte rovnoměrně silný váleček mandlového marcipánu (je světlejší), stočený pruh tlakem dlaní či prsty upravte a na prkénku rozdělte cik cak nožem na stejně velké trojúhelníčky (viz postup).
Každý pak upravte prsty do kapkovité podoby a ke špičce jej mírně stlačte. Kousky pečte ve vyhřáté troubě na plechu s papírem na pečení. Hotové cukroví nemusíte dál nijak zdobit. Výsledkem je opravdu zajímavá sladká chuťovka na vánoční tabuli!

Ingredience pro medové bobříky
Autor: Hobbymanie.tv
Ingredience pro recept na medové bobříky s marcipánem:
120 g medu  70 g hnědého cukru (nerafinovaný nebo třtinový) 2 lžíce oleje   200 až 220 g hladké mouky   1 vrchovatá lžička kypřicího prášku do pečiva   1 lžička perníkového koření; náplň: 300 g pravého mandlového marcipánu

logo hobbymanie recepty
Autor: Hobbymanie.tv

Jak na to krok za krokem:

Med, cukr a olej rozehřejte ve vodní lázni a nechte vše mírně vychladnout. Do medové hmoty vmíchejte hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a perníkovým kořením. Vytvořte tužší těsto a ještě vlahé na válu propracujte (dle potřeby přidejte mouku, ale lepit bude neustále).
Vyválejte z něj pak pruhy, do kterých vložíte po válečku mandlové hmoty, boky spojte a každou roládku rozdělte nožem cik cak na kostičky trojúhelníkového tvaru. Kousky prsty mírně zploštěte, dotvarujte do podoby kapek, uložte je na plech s papírem a při 180 °C bobříky upečte dorůžova.

Náš tip:

Aby výchozí těsto mělo optimální konzistenci, vyplatí se do prohřátého šlehaného medového základu přidat jen polovinu mouky s veškerým práškem do pečiva a kořením. Zbytek zapracujte do řídkého těsta dle potřeby postupným hnětením na pomoučeném válu.  

Fotogalerie
8 fotografií