Jedním z nejpoužívanějších prohlížečů je Internet Explorer. Pokud ho máte nainstalovaný i vy, se vší pravděpodobností jste se už setkali s tím, že vám takzvaně spadl, zamrzl nebo jste dostali chybovou hlášku.  Ale totéž se stává i uživatelům jiných prohlížečů. Zvlášť ve chvíli, kdy potřebujete opravdu rychle něco najít, je to k vzteku. Zeptali jsme se proto odborníků ze Servispočítače.cz, jaký prohlížeč by doporučili oni.

Chcete být rychlí? Používejte Google Chrome!

„Všichni naši technici používají prohlížeč Google Chrome. Podle všech testů je nejen nejrychlejší, ale také nejbezpečnější,“ říká odborník na internetové prohlížeče Vladimír Šandera ze společnosti Servispočítače.cz.
Chrome je nejmladší prohlížeč, společnost Google jej vydala až v roce 2008. Stačilo ale pět let a dnes je tento prohlížeč nejpopulárnější – jen v ČR ho podle letošní statistiky využívá už 37,6 % majitelů počítačů. Proč tomu tak je?

Odborníci považují prohlížeč Chorme za jeden z nejrychlejších a nejbezpečnějších
Autor: google

Tři hlavní výhody Chrome

1) Rychlost: Jedním z důvodů, proč se vám pomalu načítají stránky, může být právě prohlížeč. Pokud zvolíte Google Chrome, máte vyhráno, podle testů je nejrychlejší.
2) Stabilita: Ta je dalším důvodem, proč si nainstalovat Chrome. „Tento prohlížeč vám nebude zamrzávat ani padat,“ vysvětluje Vladimír Šandera ze společnosti Servispočítače.cz.
3) Synchronizace: Jednou z hlavních výhod tohoto prohlížeče je jeho dostupnost na všech platformách. Používáte internet kromě počítače také na tabletu nebo smartphonu? Google Chrome je dostupný na všech zařízeních, můžete si v něm tak synchronizovat záložky a nastavení. Vaši oblíbenou stránku, kterou si uložíte na notebooku, pak ihned najdete v tabletu nebo telefonu.

Jak Google Chrome nainstalovat?

Je to jednoduché. Tento prohlížeč je zdarma a kompletně v češtině  si ho můžete stáhnout ZDE. „Po instalaci se Vám objeví ikonka Google Chrome na ploše a můžete ho začít ihned používat. Není třeba mazat starý prohlížeč,“ vysvětluje Vladimír Šandera ze Servispočítače.cz.

Pokud nemáte čas starat se o takové věci, jako nastavení prohlížeče internetu, nebo tomu příliš nerozumíte, pak pro vás máme jednoduché řešení – nechte si Google Chrome na dálku nastavit od odborníků již od 99 Kč se zárukou. Můžete se k nim připojit prostřednictvím portálu Servispočítače.cz.