Potřebujete

* 1 kg pomerančů
* 1 kg krupicového cukru

Postup:

Pomeranče důkladně očistěte kartáčkem pod teplou tekoucí vodou a pak je nechte na suché čisté utěrce oschnout. Pak je pečlivě oloupete, a pokud by vám vadily, odstraňte i průsvitné blanky. Očištěné dílky pokrájejte nadrobno. Z pomerančové kůry odřízněte opatrně vnitřní bílou vrstvu a pak kůru nadrobno nasekejte. Dužinu i kůru nasypte do většího hrnce, přidejte krupicový cukr a za stálého míchání vařte na mírném ohni zhruba 30 minut, až směs zhoustne. Horkou marmeládu opatrně nalijte do menších dobře sterilizovaných sklenic. Nechte vychladnout a pak uzavřete víčkem.

Náš tip

Výbornou obměnou je, když polovinu dávky pomerančů nahradíte mandarinkami. Kdo má rád marmeládu kyselejší, může přidat polovinu citronu.