4 vejce
5 lžic horké vody
150 g moučkového cukru
1 lžíce oleje
150 g polohrubé mouky
špetka prášku do pečiva
tuk a hrubá mouka na vysypání plechu
papír na pečení
džem

Piškotovou roládu je dobré nechat uležet.
Autor: Shutterstock.com
Na plech rozložte papír na pečení, potřete ho tukem a posypte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 180 °C. Do misky vlijte žloutky a utřete je s horkou vodou a 3 lžícemi cukru do pěny. Pak přidejte olej, část mouky a prášek do pečiva. Z bílků ušlehejte pevný sníh, do něj zamíchejte zbylý cukr a pěnu vmíchejte se zbytkem mouky do žloutkové směsi. Těsto rozetřete na papír, pomocí stěrky uhlaďte a pečte asi 20 minut. Plát položte na mírně vlhkou utěrku, s papírem ho srolujte a nechte vychladnout. Pak roládu opatrně rozbalte, sundejte papír, plát potřete džemem a znovu stočte. Moučník dejte do chladničky rozležet.