0,4 l silné černé kávy bez lógru
4 lžíce brandy
2balíčeky plochých piškotů
500 g mascarpone
500 g šlehačky
6 lžíce moučkového cukru
2 lžíce neslazeného kakaa
trochu citronové kůry

Na dno hranaté nádoby (malý plech, zapékací skleněná mísa apod.) rozložte piškoty po celé ploše. Kávu smíchejte s alkoholem a lžičkou přelévejte piškoty tak, aby byly nasáklé, ale ne rozmočené. Ve větší míse vyšlehejte ručním elektrickým šlehačem šlehačku společně s moučkovým cukrem. Do tuhé šlehačky zapracujte mascarpone, přidejte trochu citronové kůry a vše důkladně promíchejte. Krém natřete na piškoty, na to položte druhou řadu piškotů, znovu zakapejte kávou s alkoholem a potřete krémem. Postup několikrát zopakujte. Poslední vrchní vrstvu musí tvořit krém. Posypte kakaem a dejte tiramisu  alespoň na 2 hodiny vychladit.

Náš tip

Pro dokonalý efekt, třeba před návštěvou, můžete servírovat s lístky máty a čokoládovou ozdobou.