200 g kuřecích drobů
150 g kuřecích jater
300 g masitého vepřového boku
1 až 2 vejce
3 lžíce hladké mouky
trošku strouhanky
šalotka
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce portského vína
špetka mletého muškátového oříšku
směs paštikového koření
lžíce naloženého zeleného pepře
sůl

Domácí paštika je výborná s čerstvým pečivem.
Domácí paštika je výborná s čerstvým pečivem.
Autor: Shutterstock.com
Očištěné drůbky povaříme ve vodě s nadrobno pokrájeným vepřovým masem, scedíme a vše pomeleme na masovém strojku. Nadrobno nasekanou šalotku zpěníme na oleji, přidáme očištěná játra, orestujeme ze všech stran a pak krátce podusíme. Pomletou směs smícháme s játry, přidáme vejce, mouku a strouhanku tak, aby vznikla hustější hmota, kterou ochutíme kořením, oříškem, vínem a solí. Směsí naplníme zapékací formu, zakryjeme alobalem a vložíme do vyššího pekáče s trochou vody a pečeme v troubě při teplotě 175 °C zhruba 30 minut. Paštiku necháme vychladnout a pak ji skladujeme v chladničce. Vydrží zhruba 10 dnů.