kousek mrkve, petržele a celeru
1 cibuli
podle potřeby vývar
2 lžíce másla
bobkový list, pepř
250 ml rajského protlaku
sůl, mletou skořici, cukr
hladkou mouku a máslo na jíšku

Rajská omáčka je skvělá s vařeným hovězím i masovými koulemi.
Autor: Shutterstock.com
Zeleninu nakrájejte na malé kousky a orestujte dorůžova. Přidejte protlak, bobkový list a pár kuliček pepře. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přisypte trochu skořice, zahustěte jíškou a ještě chvilku vařte. Nakonec omáčku přeceďte a dochuťte podle potřeby cukrem a solí. Omáčku můžete zahustit i perníkem na strouhání a dochutit citronovou kůrou.

Náš tip

Rajská omáčka má tu výhodu, že k ní můžete přidat právě to, na co máte chuť. Bude dobrá s knedlíky, těstovinami, rýží, vařeným hovězím i masovými koulemi.