Potřebujete ( pro 4 osoby)

6 rohlíků
250 g slaniny nebo vařeného uzeného
6 vajec
250 ml mléka
100 g rozpuštěného másla
1 hrst mladých kopřiv nebo pažitku
špetka mletého muškátového květu
sůl a pepř
máslo a strouhanku na vymazání formy

Rohlíky pokrájejte na kostičky, přidejte mléko a žloutky a nechte nasáknout. Pak připojte na kostky nakrájené maso nebo slaninu a rozehřáté máslo. Kopřivám ostříhejte list, nechte je dvě minuty vařit a pak dejte do studené vody. Nechte je odstát, nasekejte najemno a přisypte do směsi. Ochuťte muškátovým květem, solí a pepřem. Nakonec opatrně přidejte sníh a nalejte do vymazané formy. Pečte při 180 °C dozlatova.

Náš tip

Komu připadá nádivka moc tradiční, může si do ní přidat třeba oblíbená rajčata.