želva
Autor: Blesk Hobby
Želva

kopeček čokoládové zmrzliny
kopeček vanilkové zmrzliny
tmavé hroznové víno
čerstvé maliny
čerstvá máta
rozinky sultánky
mletý kokos
cukrářské oplatky

Doprostřed talíře položíme kopeček čokoládové zmrzliny, kávovou lžičkou vykrojíme menší kopeček vanilkové a ten dáme těsně vedle čokoládového a vytvoříme tak tlamičku želvy. Nad ni zapíchneme sultánky jako oči, příborovým nožem dokreslíme krunýř. Dvě bobule vína rozřízneme na polovinu, z každé poloviny uděláme nohy a zapíchneme je do čokoládového kopečku. Nakonec posypeme krunýř želvy mletým kokosem a dozdobíme čerstvým ovocem a mátou.

Sova
Autor: Blesk Hobby
Sova

kopeček čokoládové zmrzliny
kopeček kokosové zmrzliny
nugátová oplatka
čerstvé jahody a borůvky
čerstvá máta

Na talíř dáme kopeček čokoládové zmrzliny, z oplatky vyřízneme dva trojúhelníky zhruba 3 cm dlouhé a podložíme s nimi čokoládovou zmrzlinu širokým koncem dolů tak, aby vznikla křídla. Na čokoládovou zmrzlinu přidáme kopeček kokosové zmrzliny a dotvarujeme s křídly.
Borůvky rozkrojíme na polovinu a uděláme z nich sově oči a nad ně zapíchneme dva malé lístky máty. Z oplatky vyřízneme tři malé trojúhelníky, z jednoho vytvoříme zobák a další dva použijeme na uši. Nakonec rozkrojíme jahodu na tři tenké plátky a vytvoříme z nich nohy. Talíř dozdobíme čerstvým ovocem.

Ovce
Autor: Blesk Hobby
Ovečka

kopeček kokosové zmrzliny
mletý kokos
vlašské ořechy
čerstvé jahody a borůvky
čerstvá máta
čokoládová poleva

Doprostřed talíře dáme kopeček kokosové zmrzliny, do něj zapíchneme celou jahodu i se stonkem. Čokoládovou polevou dokreslíme oči, nad jahodu zapíchneme půlky vlašských ořechů. Z borůvek a lístků máty naznačíme nohy a nakonec kopeček zmrzliny posypeme mletým kokosem a dozdobíme čerstvým ovocem.