Na bylinkové máslo budete potřebovat

200 g dobrého másla (ideální je domácí máslo)
2 velké hrsti čerstvých nasekaných bylinek (petrželka, bazalka, pažitka, libeček)
3 stroužky česneku
1,5 lžičky mořské soli

Máslo nechte při pokojové teplotě, až trošku změkne, pak do něj vmíchejte nasekané bylinky, jemně drcený česnek a podle chuti přidejte sůl. Z másla vytvarujte váleček a zabalte ho do potravinové folie, případně můžete máslem vyplnit menší formičky na cukroví. Máslo nechte ztuhnout v chladničce.

 

Jak vyrobit domácí máslo

Nejlépe ale máslo chutná, když si jej vyrobíte doma ze smetany. Návod, jak na to krok za krokem, naleznete ve videu:

Video
délka: 01:25
720p 480p 360p 240p

Výroba domácího másla je snazší, než si myslíte Brigita Zemen