Tagliatelle s brokolicovou omáčkou
Tagliatelle s brokolicovou omáčkou
Autor: Shutterstock.com
Tagliatelle s brokolicovou omáčkou 

Budete potřebovat pro 4 osoby

400 g těstovin
200 g brokolice
1 stroužek česneku
1 citron
1 smetanu
5 lžic olivového oleje
3 lžíce parmezánu
sůl, pepř

Postup

Těstoviny uvařte podle návodu. Brokolici rozeberte na růžičky a vařte v osolené vodě přibližně 5 minut. Poté ji rozmačkejte vidličkou, přidejte prolisovaný česnek a kůru z citronu. V kastrůlku prohřejte smetanu a spojte s brokolicovou směsí. Podávejte s těstovinami posypanými parmezánem.

Penne se sušenými rajčaty
Penne se sušenými rajčaty
Autor: Shutterstock.com
Penne se sušenými rajčaty

Budete potřebovat pro 4 osoby

300 g těstovin
3 stroužky česneku
120 g plátků anglické slaniny
100 g sušených rajčat v oleji
mletý bílý pepř, sůl
1 lžičku nasekaného tymiánu

Postup

Těstoviny uvařte a propláchněte studenou vodou. Na pánvi osmahněte dokřupava anglickou slaninu nakrájenou na větší kousky. Vyjměte a odložte stranou. Dejte na pánev na jemné plátky nakrájený česnek a orestujte, přisypte na kousky nakrájená sušená rajčata a promíchejte. Osolte, okořeňte a vraťte zpátky slaninu. Těstoviny dejte do velké mísy, promíchejte se směsí z pánve, ochuťte nasekaným tymiánem a podávejte. Na talíři můžete ještě posypat parmezánem.