Budete potřebovat pro 4 osoby

 

400 g zadního hovězího
olej nebo sádlo,
1 velkou cibuli
1 kelímek zakysané smetany
2 kostky masoxu
250 g hub (i sušených)
sůl, pepř, sladkou papriku
trochu mléka (k namočení hub)
podle potřeby tmavou jíšku
500 ml vody

 

Postup 

 

Do misky vlijte mléko a přidejte do něj sušené houby. Houby změknou a pustí šťávu, kterou pak přidejte do omáčky. V tlakovém hrnci osmahněte na tuku nakrájenou cibulku a nechte ji zesklovatět. Přidejte na kostky nakrájené hovězí. Osolte ho, opepřete a poprašte sladkou červenou paprikou a promíchejte. Když je maso po obou stranách opečené, podlijte ho vývarem nebo vlažnou vodou s dvěma kostkami masoxu. Přidejte houby společně s mlékem a nechte dvacet minut vařit. Po uplynutí této doby sundejte víko a do omáčky přidejte ještě kelímek zakysané smetany. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit tmavou jíškou. Nechte ještě pět minut povařit a podle potřeby dochuťte. Podávejte s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo rýží.