Jahodový džem s brusinkami
Jahodový džem s brusinkami

Potřebujete

600 g očištěných jahod
50 g sušených brusinek
50 ml 100% jablečné šťávy
1 balení Želírovacího ovocného cukru Dr.Oetker

Postup

Ve velkém hrnci částečně rozmixujeme jahody s brusinkami ručním ponorným mixérem tak, aby ve směsi zůstaly i kousky ovoce. Rozmixovanou směs důkladně promícháme s jablečnou šťávou a želírovacím ovocným cukrem. Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme minimálně 3 minuty. Na talířek kápneme 1 až 2 lžičky právě svařeného džemu. Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

Místo sušených brusinek můžeme použít i jiné sušené ovoce, např. sušené meruňky, švestky nebo datle.