Potřebujte pro 4 osoby

1 kg řeckého jogurtu
1 větší salátovou okurku
5 stroužků česneku
1 lžíci bílého vinného octa
1 lžičku mletého bílého pepře
2 lžičky nasekaného čerstvého kopru
1/2 lžičky soli
3 lžíce extra panenského olivového oleje

Postup

Okurku oškrábejte, nastrouhejte najemno a vymačkejte z ní přebytečnou vodu. V misce ji smíchejte s řeckým jogurtem, prolisovaným česnekem, vinným octem, bílým pepřem, koprem, solí a extra panenským olivovým olejem. Dobře promíchejte. Hotové tzatziki uložte asi na dvě hodiny do lednice.

Náš tip

Když neseženete řecký jogurt, zkuste jogurtu řeckého typu ,nebo v nejhorším případě použijte hodně hustý jogurt. Z tekutého správné tzatziki nikdy nevyrobíte.