Živáňská pečeně
Autor: Profimedia.cz
Potřebujete na 4 porce

250 g svíčkové pečeně
250 g vepřové panenky
250 g prorostlé slaniny
100 g uzeného špeku
2 velké papriky (červená a zelená)
jarní cibulka

Na marinádu

100 ml olivového oleje
½ lžička drceného kmínu
½ lžička mleté uzené papriky
sůl a pepř

Postup

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. Cibule rozdělíme na špalíčky, slaninu a špek na plátky, papriky na menší kousky. Všechny suroviny střídavě napichujeme na jehly, pak je důkladně potřeme směsí oleje, mleté papriky, soli a pepře a necháme 30 minut odležet. Pak špízy zabalíme do pevného alobalu a pečeme na grilu zhruba 30 minut. Podáváme s pečenými brambory nebo čerstvým chlebem.