Tvarohový koláč
Potřebujete

Na těsto

350 g hladké mouky
1 zarovnaná kávová lžička Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
100 g cukru
2 vejce
100 g másla nebo margarínu

Na náplň

1 kg odtučněného tvarohu
175 g moučkového cukru
1 balíček Vanilínového cukru
4 vejce
60 g jemného bramborového škrobu Solamyl Dr.Oetker
400 ml smetany ke šlehání
50 g plátků mandlí

Na ozdobení

1 balíček Skořicového cukru

Postup

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku a kypřicí prášek. Přidáme cukr, vejce a máslo nebo margaín. Ručně zpracujeme na drobenku. Drobenku rovnoměrně rozložíme na vymazaný plech a polévkovou lžící přitiskneme k plechu.Na přípravu náplně dobře promícháme tvaroh, cukr, vanilinový cukr, vejce a solamyl. Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku a přidáme ji do tvarohové směsi. Hmotu rozetřeme na drobenkový základ, uhladíme povrch a posypeme plátky mandlí. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme.Ještě horký koláč posypeme skořicovým cukrem. Necháme vychladnout.

Náš tip

Do tvarohu můžeme podle chuti také přidat 100 g rozinek.