Potřebujete

1 zakysaná smetana
4 žloutky
300 g moučkového cukru
200 g hladké mouky
1 dcl oleje
1 dcl vody
Prášek do pečiva
1 kelímek Choceňského tradičního pomazánkového vanilka
¾ l mléka
2 mandlové pudinky na vaření
Strouhaná čokoláda

Postup

Ušleháme žloutky, 150 g cukru, studenou vodu a olej. Přidáme hladkou mouku s promíseným práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Z mléka, 2 mandlových pudinků a zbytku cukru uvaříme pudink. Ještě horký ho nalijeme po lžících na syrové těsto. Upečeme při 200 °C dozlatova. Tradiční pomazánkové s vanilkou smícháme se zakysanou smetanou a rozprostřeme na horkou upečenou buchtu a navrch nastrouháme čokoládu.