Těsto na pizzu

Potřebujete

1 kg hladké mouky typu 00
50 g droždí
600 ml vody
6 lžic extra panenského olivového oleje
1 lžička cukru
20 g soli

Postup

Droždí a cukr rozpustíme v šálku vlažné vody, sůl v dalším šálku vody. Na pracovní plochu nasypeme mouku a do středu uděláme důlek. Dovnitř nalijeme vodu s droždím a vodu se solí, přidáme olej a zaděláme těsto. Podle potřeby přidáváme další mouku a vodu. Pokračujeme, až bude těsto hladké a pružné. Pak ho dáme do mísy vysypané moukou, přikryjeme utěrkou a necháme alespoň hodinu odpočívat, až těsto zdvojnásobí svůj objem. Těsto rozdělíme na čtyři díly a na pomoučeném válu každý rozválíme na kulatou placku.

Rajčatové sugo na pizzu

Potřebujete

200 g rajčat
extra panenský olivový olej
oregano
cukr
sůl podle chuti

Postup

Omytá rajčata nakrájíme nadrobno a rozvaříme na kaši, směs dochutíme olejem, oreganem, cukrem a solí, směsí pomažeme placky těsta a pak je ozdobíme podle vlastní chuti.

Pizza Altoatesina
Autor: Blesk Hobby
Pizza Altoatesina

Potřebujete

rajčatové sugo
3 balení mozzarelly Galbani 125 g
400 g italské sušené uzené šunky nakrájené na tenké plátky
černé vypeckované olivy

Postup

Na těsto rozetřeme sugo , posypeme drobnými kostičkami mozarelly a pečeme 10 minut při 250 °C. Pak pizzu vyndáme z trouby, ozdobíme pokrájenými černými olivami a plátky sušené šunky.

Pizza Margherita
Autor: Blesk Hobby
Pizza Margherita

Potřebujete

sugo
3 balení Mozzarelly Galbani 125 g
pár lístků čerstvé bazalky
olivový olej

Postup

Těsto potřeme rajčatovou směsí, ozdobíme plátky mozarelly, lístky bazalky a zakápneme olejem. Pizzu pečeme v troubě vyhřáté na 250 °C zhruba 15 minut, až těsto zezlátne.