Potřebujete

7 bílků a 4 žloutky
7 lžic cukru krystal
5 lžic polohrubé mouky
1/2 balení kypřicího prášku do pečiva
7 lžic mletých ořechů
400 ml smetany ke šlehání (nebo 2 šlehačky v prášku)
nasekané ořechy a hořkou čokoládu na ozdobu
tuk na vymazání a mouku na vysypání plechu

Na krém

500 ml mléka
1 vanilkový cukr
200 g moučkového cukru
3 žloutky
3 vrchovaté lžíce polohrubé mouky

Postup

Bílky s cukrem ušlehejte do hustého sněhu. Přišlehejte postupně žloutky. Do této směsi zlehka vmíchejte prosetou mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy. Těsto vlijte do vymazaného a vysypaného plechu s vyšším okrajem a dejte upéct do trouby vyhřáté na 180 °C. Z mléka, žloutků a polohrubé mouky uvařte hustou kaši, vmíchejte do ní vanilkový cukr a za občasného míchání ji nechte vychladnout. Změklé máslo utřete s moučkovým cukrem a postupně do něj zašlehejte kaši. Krémem natřete upečený a vychladlý korpus. Dezert nechte v chladu a pak zdobte šlehačkou.