Jablečno-ořechový koláč
Potřebujete

340 g hladké mouky
170 g moučkového cukru
4 vejce (oddělit žloutky od bílků)
1 lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
125 g Hery
100 g nasekaných vlašských ořechů
3 velké jablka
50 g hrozinek
16 g balíček vanilkového cukru

Jak na to

V míse zpracujte tuk s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem do hladkého a vláčného těsta. Následně do těsta přidejte postupně žloutky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a sodou, vše promíchejte. Pak přidejte sníh z bílků. Do těsta přidejte jablka nakrájená na kostičky, nasekané vlašské ořechy a předem namočené rozinky. Opatrně zpracujte, aby v těstě zůstalo co nejvíce vzduchu. Hotové těsto nalijte na předem vymazaný plech a pečte v troubě 30 až 35 minut. Na závěr koláč posypeme moučkovým cukrem a můžete ozdobit vlašskými ořechy.