Pečená husa s nádivkou
Pečená husa s nádivkou
Autor: Profimedia.cz

Suroviny (na 8 porcí)

1 husa
drcený kmín
trochu vody
sůl a pepř

Na nádivku

150 g strouhanky
150 g husích jater
2 vejce
50 g mrkve
50 g petržele
2 šalotky
trochu oleje
½ lžičky rozmarýnu
sůl a pepř

Postup

V rendlíku na oleji zpěníme nasekanou šalotku, přidáme nadrobno pokrájená játra, mrkev a petržel, krátce orestujeme, směs zahustíme strouhankou a dochutíme rozmarýnem, solí a pepřem a důkladně promícháme. Husu očistíme, omyjeme a osušíme, pak ji důkladně zvenku i zevnitř osolíme a okmínujeme, naplníme játrovou směsí, zašijeme a položíme do velkého pekáče prsíčky nahoru. Podlijeme troškou vody, přiklopíme druhým pekáčem nebo přikryjeme dvojitou vrstvou alobalu a pečeme v troubě při 120 °C doměkka zhruba 5 hodin podle velikosti. Podle potřeby poléváme husu výpekem. Ke konci pečení husu odkryjeme a dopečeme dozlatova a dokřupava. Podáváme s kysaným zelím a knedlíky.

Další recepty nejen na knedlíky a zelí, ale i na skvělé vánoční cukroví podle babičky, najdete v novém čísle měsíčníku Blesk Hobby

Blesk Hobby listopad 2014
Blesk Hobby listopad 2014
Autor: archiv