Tvarohový koláč s hruškami.
Autor: archiv firem

Potřebujete

Na těsto

70 g moučkového cukru
2 žloutky
200 g hladké mouky
140 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
20 g kakaového prášku

Na náplň

500 g tvarohu
3 - 4 hrušky
1 balení vanilkového cukru
kůra z 1 citronu
50 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
50 g moučkového cukru
3 vejce

Postup

Na těsto smíchejte mouku, tuk, kakaový prášek a moučkový cukr ve velké míse, pak přidejte žloutky a vymíchejte těsto. Na desce poprášené moukou válečkem vyválejte kulatý plát požadované velikosti (s průměrem asi 25 cm). Vyložte koláčovou formu těstem a odstraňte přebytečné těsto na okrajích.

Na náplň smíchejte tvaroh s vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Vyšlehejte tuk s polovinou požadovaného množství moučkového cukru a žloutky na krémovou hmotu. Vyšlehejte bílky se zbylým moučkovým cukrem do krému. Smíchejte všechny přísady ve velké míse a pak tuto směs rozprostřete na těsto.

Vykrojte a očistěte hrušky a nakrájejte je na poloviny. Poloviny hrušek dejte na tvarohovou náplň. Koláč pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 160 °C.