Teplý salát s hráškem

Potřebujete

500 g růžových brambor
200 g mraženého hrášku
4 šalotky
1 lžíce oleje
4 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s
hrst sekané petrželové natě
sůl a pepř

Postup

Brambory opláchneme, nakrájíme na čtvrtky, dáme do osolené vody a uvaříme doměkka, scedíme je a necháme okapat. Na oleji necháme zesklovatět na nudličky nakrájenou šalotku, přidáme hrášek, prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme. Brambory smícháme s tatarskou omáčkou a orestovaným hráškem, salát dochutíme solí a pepřem a nakonec vmícháme nasekanou petrželku.

Salát s cherry rajčátky
Salát s cherry rajčátky
Autor: archiv firem
S cherry rajčátky a cizrnou

Potřebujete

400 g malých salátových brambor
100 g žlutých cherry rajčátek
100 g červených cherry rajčátek
100 g uvařené cizrny
1 šalotka
1 lžíce plnotučné hořčice
4 lžíce majonézy Hellmann´s
1 lžíce octa
čerstvý kopr
sůl a čerstvě drcený pepř

Postup

Brambory očistíme, uvaříme ve slupce v osolené vodě, scedíme, necháme vychladit a pak je nakrájíme na větší kousky, nasypeme do mísy, přidáme cizrnu a půlky cherry rajčátek. Majonézu smícháme s hořčicí, octem, solí, pepřem a nasekanou šalotkou, vše opatrně promícháme s bramborovou směsí, necháme chvíli odležet a pak posypeme nasekaným koprem a podáváme.

Salát s fazolemi
Salát s fazolemi
Autor: archiv firem
S fazolemi a sušenými rajčaty

Potřebujete

600 g uvařených salátových brambor
4 lžíce majonézy
1 lžíce hořčice
1 lžička cukru
1 lžíce octa
6 lžic uvařených červených fazolí
6 sušených rajčat naložených v oleji
1 malá cibulka
1 červená čekanka
sůl a pepř

Postup

Do mísy nasypeme uvařené brambory nakrájené na kostky, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a sušená rajčata a natrhané listy čekanky. V jiné misce smícháme majonézu, hořčici, ocet, sůl, cukr, pepř a hotový dresink přidáme do mísy s bramborami, promícháme a ihned servírujeme.





Další vánoční recepty na přípravu slavnostních jídel, dortů a zákusků, nepečeného cukroví, vánočky a štoly, chlebíčků a koktejlů najdete v prosincovém čísle časopisu Blesk vaše recepty.

Blesk Vaše recepty
Blesk Vaše recepty
Autor: archiv