Pistáciové dortíčky

Potřebujete

Na těsto

300 g cukru
100 ml vody
150 g bílků
100 g cukru do bílků
250 g najemno namletých mandlí
zelená potravinářská barva

Na krém

1 pistáciový pudink
500 ml mléka
150 g krupicového cukru
250 g tuku Hera máslová příchuť

Postup

Vodu s cukrem a barvou vaříme 15 minut. Mezitím si vyšleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu. Po uvaření cukrový rozvar přilijeme za stálého šlehání k bílkům a šleháme, dokud směs opět nezačne houstnout. Nakonec ručně přimícháme mleté mandle a pomocí sáčku stříkáme na plech jednotlivé bochánky, které pečeme na 150 °C cca 20 minut. Na krém uvaříme mléko s cukrem, přidáme pudink rozpuštěný v troše studené vody a společně vaříme do zhoustnutí. Necháme dobře vychladit a poté všleháme tuk. Hotovým krémem slepujeme jednotlivé sněhové placičky. Po vychlazení slepujeme krémem.

Hvězdičky se sněhovou čepicí
Autor: archiv firem
Hvězdičky se sněhovou čepicí

Potřebujete

Na těsto

3 bílky
250 g prosátého moučkového cukru
Půl kávové lžička mandlového aroma
300 g mletých mandlí
25 g prosátého kakaa

Na ozdobu
1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker

Postup

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně zašleháme cukr a aroma. Odebereme 5 polévkových lžic sněhu na potření hvězdiček. Mandle smícháme s kakaem a na nejnižším stupni krátce zašleháme do sněhu. Na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme hvězdičky a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Hvězdičky potřeme pomocí lžičky sněhem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Hvězdičky necháme vychladnout. Polevu připravíme podle návodu na obale, odstřihneme malý růžek a hvězdičky ozdobíme.

Krémové květy
Autor: archiv firem
Krémové květy

Potřebujete

Na těsto

250 g tuku na pečení
400 g hladké mouky
125 g moučkového cukru
1 žloutek

Na krém

300 ml mléka
60 g vanilkového pudinku
100 g krupicového cukru
250 g tuku
50 ml rumu

Postup

Veškeré suroviny ve větší míse spojíme a vypracujeme do hladkého těsta, které necháme v lednici odpočnout min. 2 hodiny. Z připraveného těsta poté vyválíme cca 0,5 cm silný plát a vykrajujeme pomocí tvořítka hvězdičky. Část takto vykrájených tvarů upečeme na plechu vystlaném pečícím papírem a část v tvořítkách na košíčky. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 170 °C. Na krém mléko společně s cukrem přivedeme k varu a přidáme pudink. Důkladně provaříme a za stálého míchání necháme vychladit. Poté přidáme tuk, rum a dobře vyšleháme. Upečené rovné a v košíčcích ohnuté tvary k sobě slepíme zavařeninou a ozdobíme krémem.