Red moon
Autor: archiv firem
Red moon

Suroviny

100 ml rybízového džusu
40 ml Becherovky
soda
plátek pomeranče
physalis (mochyně)
led

Postup

Vysokou sklenici naplníme ledem, přilijeme likér, džus a doplníme sodou. Koktejl ozdobíme plátkem pomeranče a physalisem.

Náš tip

Místo rybízového džusu můžeme použít brusinkový.

Mat& Toni
Autor: archiv firem
Mat& Toni

Suroviny

3 cl čerstvé limetkové šťávy
1 cl sirupu z čistého třtinového cukru
1 cl zázvorového sirupu Monin
5 proužků čerstvého zázvoru
minerální voda Mattoni
led
zázvor a bazalka na ozdobu

Postup

Do sklenky nasypeme kostky ledu, přidáme limetkovou šťávu, třtinový cukr, zázvorový sirup a důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil. Dolijeme minerálkou a ozdobíme zázvorem a bazalkou.

Basil tonic
Autor: archiv firem
Basil tonic

Suroviny

4cl Tequilla Silver
4 osminky limetky
2 lžíce hnědého cukru
2 lístky bazalky
tonic
led

Postup

Do skleničky vhodíme limetky, cukr a promačkáme. Bazalku promneme v dlani, aby se uvolnilo aroma, přidáme ji do skleničky spolu s ledem a přilijeme tequillu a tonic. Koktejl promícháme lžičkou a přidáme lístky bazalky a brčko.

Berry Bee
Autor: archiv firem
Berry Bee

Suroviny

12 ml jahodového džusu
20 ml Becherovky
0,5 ml medové vody
led
čerstvá jahoda
plátek jahody na ozdobení

Postup

Do šejkru nasypeme kostky ledu, přidáme likéry, rozdrcenou jahodu a medovou vodu, protřepeme a pře sítko slijeme do likérky a ozdobíme plátkem jahody.

Jahodové osvěžení
Autor: archiv firem
Jahodové osvěžení

Suroviny

2 dl minerálky Ondrášovka lesní plody
2 lžíce jahodové dřeně
5 cl rumu
čerstvá jahoda
kolečko citronu

Postup

Do vysoké sklenky dáme 2 lžíce jahodové dřeně, zalijeme rumem a doplníme minerálkou. Koktejl ozdobíme jahodou a plátkem citronu.