Medový punč

Suroviny (na 1 porci)

1 sáček ovocného čaje
4 cl likéru Bohemia Honey
15 cl zázvorové limonády
2 plátky pomeranče
2 hřebíčky
kousek celé skořice
1 lžička medu
kandované ovoce

Postup

Všechny nealkoholické složky včetně koření (bez čaje) společně ohřejeme. Do poháru nejprve vložíme sáček čaje, přilijeme likér a doplníme horkým nealkoholickým nápojem. Sklenku zdobíme kandovaným ovocem a skořicí.

Námořnický grog
Námořnický grog
Autor: Shutterstock.com
Námořnický grog

Suroviny (na 1 porci)

100 ml tmavého rumu
100 ml horké vody
šťáva z ½ citronu
kousek omyté citronové kůry
kousek celé skořice
2 hřebíčky
třtinový cukr podle chuti

Postup

Ve skleněné varné konvici zahřejeme rum se šťávou a kůrou z citronu a kořením, ale nevaříme. Pak směs přecedíme do sklenice, dolijeme horkou vodou a podle chuti osladíme.

Náš tip

Na hladinu horkého grogu můžeme dát tenoučký plátek másla, který se postupně rozpustí a zabrání odpařování alkoholu.