Drážďany ocení outdooristi

Obchodní dům Globetrotter znají všichni sportovci, a pokud ne, tak si ho jistě rychle zamilují. Na ploše 6200 m2 totiž najdete veškeré outdoorové vybavení, které existuje. Nebo snad víte o jiném místě, kde je 700 značek pohromadě? Nakupte si zvýhodněné vybavení na cyklistiku, horolezectví či turistiku.
V Altmarkt-Galerie Dresden je ukryto 200 obchodů, restaurací a kaváren. Najdete tu většinu známých značek a hodně těch, které možná ani ještě neznáte. Zajímavostí je, že právě v tomto nákupním centru byl v Německu otevřen první Armani Jeans obchod.
Centrum Galerie je domovem více jak 120 obchodů. A to není zdaleka všechno. Díky letošnímu podzimu se nabídka rozrostla o řadu nových značek. Hitem je z internetu mezi mladou generací populární britský Primark, kde mají za pár euro super kousky. Je to asi nejbližší obchod této značky pro nás. I v u nás známém obchodě Berhka  budete koukat, kolik toho u nás nemají.  Jen pár kroků je dvoupodlažní C&A.
Kousek od nádraží je legendární Prager Strasse, která je plná obchodů s velkými slevami.

Na Berlín potřebujete dobré boty

Nejznámějším nákupní centru KaDeWe má úctyhodnou rozlohu 60 000 m2 a šest poschodí. Sem je potřeba přijet ve správném obutí, aby to neodnesly nohy. Najdete tu jak luxusní zboží, tak i gurmánské delikatesy, jejichž vůně vás do KaDeWe přitáhne, tak jako první nakupující zákazníky v roce 1907. Každý den projde přes původní železnou bránu až 180 000 lidí z celého světa.  
Nákupy jako z 20. let si vychutnáte v nákupním centru ALEXA, které leží na Alexanderplatz. Rozplývat se budete nejen nad širokou nabídkou zboží ve180 obchodech, ale také nad vkusnou dekorací a zlatými markýzami, které vás vrátí do roku 1920. Alexa je místo nejen pro nakupování, ale také pro zábavu či relaxaci nad dobrým jídlem.
Na skok do Francie se podíváte v berlínské Galeries Lafayette, kde si pořídíte designové kousky a francouzské produkty. Jak toto místo najdete? Velice snadno. Stačí hledat moderní skleněnou budovu. Tuto elegantní budovu navrhl architekt Jean Nouvel.

Do Vídně i za zábavou

V těsné blízkosti domu Vídeňské opery je oblíbené nákupní centrum Ringstrassen Galerien, Jsou to dvě budovy z 19. století, které spojuje skleněný most. Nakoupit můžete v 60 obchodech. Pokud vás nakupování přestane bavit nebo si třeba jenom potřebujete trochu odpočinout, pak si zajděte na pravou vídeňskou kávu.
Lugner City je nejen obchodním centrem, kde se dají koupit nové kusy oblečení a obuvi, ale také fitness centrem či zábavním centrem, kde najdete i kino. Kdo si potrpí na značkovou módu,může se rozjet do Designer Outlet Parndorf  asi 30 minut cesty z centra Vídně. Na ploše větší než 37 000m2  najdete všechno o 30 až 70 % levnější.

Nemáte auto? Nevadí

Navěšte hlavu, že se na slevové nákupy nedostanete, protože není v rodině volné auto. Vyrazit můžete vlakem nebo autobusem. Má to spoustu výhod. Nikdo z rodiny nemusí řídit, nehledáte parkování a můžete si dát třeba po obědě víno nebo pivo. Například autobusy Eurolines se do Do Berlína dostanete za 4,5 hodiny od 600 Kč  a do Drážďan dostanete za 2 hodiny od 370 Kč za jednosměrnou promo jízdenku. Zpáteční vlakem vás to bude z Prahy stát něco málo přes sedm set.