Potřebujete na 18 – 20 porcí

Těsto

250 ml vody
150 g 100% tuku
150 g hladké mouky
špetka soli
6 vajec

Krém

400 ml vody
2 vanilkové cukry
350 ml vody
2 vejce
100 g sušeného mléka (polotučné)
3 ks vanilkového pudinku
300 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
150 g moučkového cukr
2 ks smetany ke šlehání

Postup

Vodu, sůl a tuk přivedeme k varu, vsypeme mouku a dobře mícháme a odpalujeme asi 3 minuty. Za občasného míchání necháme vychladit. Do vychladlého zašleháváme po jednom všechna vejce. Vyšlehané těsto rozetřeme v tenké vrstvě na 2 vymazané a vodou pokropené plechy a pečeme rychle při 250° C. Vyskočí vám takzvané mraky. Vodu s vanilkovými cukry uvedeme do varu a přisypeme směs vody, mléka, vanilkových pudinků a vajec a uvaříme za stálého míchání jako pudink. Necháme vychladit. Ušleháme tuk s cukrem a po částech do směsi přidáváme pudink. Dobře vyšleháme v hladký krém, který naneseme na první placku, potřeme ušlehanými šlehačkami a přiložíme další upečený plát. Pocukrujeme.