Řezy Tisíce a jedné noci
Řezy Tisíce a jedné noci
Autor: archiv firem
Řezy tisíce a jedné noci

Potřebujete

Na těsto

6 vajec
240 g cukru
240 g hladké mouky

Na náplň

300 ml mléka
2 zarovnané lžičky rozpustné kávy
100 g cukru
1 balíček Pudingu Naturamyl s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
1 lžíci rumu
200 g změklého másla
50 g moučkového cukru
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker

Na pokapání

2 lžíce rumu
Na ozdobení
100 g plátků mandlí
trochu kakaa

Postup

Na přípravu těsta ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni vejce s cukrem do pěny, přidáme mouku a opatrně zamícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi půl hodiny. Na přípravu náplně svaříme z mléka, rozpustné kávy, cukru a pudingového prášku puding. Za stálého míchání ještě jednou svaříme, sejmeme z plotny a necháme vychladnout. Vychladlý puding smícháme do hladka s rumem. Máslo ušleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem dohladka a postupně vmícháme puding. Upečený korpus překrojíme na dvě poloviny a každou jednou podélně rozřízneme, pokapeme rumem a naneseme 3/4 náplně. Zbytkem náplně potřeme povrch a okraj řezů a dozdobíme plátky mandlí. Řezy posypeme kakaem.

Ořechové řezy s čokoládou
Autor: archiv firem
Ořechové řezy s čokoládou

Potřebujete

250 g Hera máslová příchuť
100 g krupicového cukru
150 g třtinového cukru s přídavkem melasy
2 vejce
400 g hladké mouky
lžička sody

Krém

1 čokoládový puding
500 ml mléka
100 g krupicového cukru
50 ml rumu
250 g Hera máslová příchuť
100 g ořechů

Postup

Rostlinný tuk s cukrem a vejci třeme do hladké bílé pěny a zasypeme moukou spojenou se sodou. Vypracujeme do hladkého roztíratelného těsta. V případě že je příliš tuhé, můžeme jej lehce naředit smetanou. Rozetřeme na 2 plechy vyložené pečícím papírem a pečeme na 200° C cca 15minut. Pro vylepšení můžeme do těsta nalámat i kousky čokolády. Mléko s pudingem a cukrem uvaříme a vyšleháme do studena. Poté přidáme tuk a rum a vyšleháme do hladkého krému. Upečené pláty spojíme krémem a proložíme ořechy. Povrch řezu lehce potřeme zbylým krémem a potáhneme čokoládovou polevou. Jednotlivé porce můžeme přizdobit ořechy.