Čokoládové cookies
Autor: archiv
Čokoládové cookies s oříšky kešu

Potřebujete asi na 60 ks

100 g pražených solených kešu oříšků
100 g hořké čokolády
1–2 lžičky celého čtyřbarevného pepře
1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker
200 g změklého másla nebo margarínu
120 g cukru
1 vejce
200 g hladké mouky
1 zarovnaná lžička Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker

Postup

Na přípravu těsta nasekáme na malé kousky kešu oříšky a čokoládu, 1–2 polévkové lžíce od každého odložíme stranou na ozdobu. Pepř rozdrtíme válečkem na menší kousky. Polevu rozpustíme podle návodu na obale a necháme mírně zchladnout. Máslo nebo margarín vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně přidáváme cukr a vejce a rozpuštěnou polevu. Mouku smícháme s kypřicím práškem do pečiva a nadvakrát zašleháme elektrickým ručním šlehačem na nejnižším stupni do těsta. Nakonec přidáme nasekané oříšky, nasekanou čokoládu a rozdrcený pepř a krátce promícháme. Dva plechy na pečení vyložíme papírem na pečení. Dvěma kávovými lžičkami pokládáme na plechy kousek od sebe hromádky o velikosti vlašského ořechu. Povrch posypeme sekanými oříšky a čokoládou. Vložíme postupně (u horkovzdušné trouby najednou) do předehřáté trouby a pečeme asi15 minut. Hotové cookies necháme na plechu vychladnout.

Kokosové sušenky
Autor: archiv
Kokosové sušenky

Potřebujete

125 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
200 g strouhaného kokosu
1 balíček vanilkového cukru (16g)
90 g moučkového cukru
170 g hladké mouky
5 lžic kukuřičného škrobu
1,5 lžičky prášku do pečiva
1 vejce

Postup

Rozehřejeme troubu na 200 °C. Smícháme změklý rostlinný tuk s vanilkovým a moučkovým cukrem. Přidáme žloutek a vše promícháme. Do vzniklého nadýchaného těsta vmícháme prosátou mouku, škrob a prášek do pečiva. Ze zbylého bílku našleháme sníh a jemně jej vmícháme do těsta. Nakonec přidáme kokos. Těsto pak lžičkou po malých porcích rozprostřeme na pečící papír. Pečeme 15 až 20 minut dozlatova.