Do trojské botanické zahrady se vrací oblíbená výstava tropických motýlů, kde můžete obdivovat rozmanité exotické druhy v prostředí tropické přírody. „V letošním roce budou opět k vidění četné druhy tropických otakárků, oblíbené babočky rodů Morpho a Caligo. Babočky rodu Morpho, líhnoucí se ze světle zelených kukel, jsou milovníky slunce a návštěvníci si je oblíbili pro jejich leskle modrá křídla. Druhý jmenovaný druh, rod Caligo, bývá nazýván „soví motýl“ a spodní stranu jeho hnědých křídel zdobí nápadná oka. Létá i za pošmourného počasí a navečer, kdy už ostatní motýli odpočívají. Můžeme se těšit i na exotické noční motýly – martináče,“ prozrazuje Eva Smržová, odborná náměstkyně zahrady.

V letošním roce budou na výstavě opět k vidění četné druhy tropických otakárků.
Autor: Botanická zahrada Praha

Kukly jsou do zahrady přiváženy z motýlí farmy v anglickém Stratfordu nad Avonou v pravidelných dávkách tak, aby návštěvníci mohli sledovat líhnutí motýlů po celou dobu výstavy. Právě sledování proměny kukly v motýla je největším lákadlem.

Výstavu můžete navštívit od 4. dubna do 10. května denně od 9 do 18 hodin, v květnu se otevírací doba prodlouží do 19 hodin. V pondělí je skleník Fata Morgana zavřený, ale o Velikonočním pondělí můžete výstavu navštívit od 9 do 18 hodin.