Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Skvělé tipy, jak v koupelně nebo v kuchyni využít staré silonky

/
  • Dírka na punčochách? Nevadí, nevyhazujte je, v domácnosti je ještě využijete
    Dírka na punčochách? Nevadí, nevyhazujte je, v domácnosti je ještě využijete (Shutterstock)
    6. srpna 2015 ● 06:00

    Vyřazených punčocháčů s puštěným okem, zatrhanými vlákny nebo prostě jen obarvených praním má každá žena doma spousty. Nosit už se nedají, ale vyhodit je nám bývá líto. Nemusíte si je hned navlékat na hlavu a jít vyloupit banku, v domácnosti totiž pro ně najdete různá využití.

  • 1.

    Pomohou najít ztracenou náušnici

    Určitě už jste někdy doma také zoufale lezla po čtyřech a hledala ztracenou náušnici, prstýnek nebo jinou drobnost, které se někam zakutálely. Mnohem jednodušší je vzít si na pomoc vysavač. Aby však hledaná věc neskončila v útrobách vysavače a vy jste následně nemusela lovit v sáčku plném prachu, vlasů a drobků, stačí, když přes konec vysávací trubice přetáhnete větší kus staré silonky, dobře ho upevníte gumičkou a "vysajete" všechna místa, kde by ztracená cennost mohla být. Tu si pak snadno z povrchu punčochy seberete.
    Zkuste místo zametání vysát, uvidíte, kolik času ušetříte.
    Autor: PROFIMEDIA.CZ
  • 2.

    Prodlouží trvanlivost cibule

    Některé hospodyňky nedají na tuto vychytávku z vyřazených silonek dopustit. Její "výroba" je snadná. Do silonky vložte cibuli nebo hlavičku česneku a za ní udělejte uzel, pak vhoďte další cibuli a znovu zauzlujte, tak pokračujte, až dokud nebude punčocha plná. Pak ji zavěste v kuchyni nebo ve špajzu, abyste ji vždy měli po ruce. Jednotlivé cibule pak jen odstřihněte nebo odřízněte ostrým nožem. Tím, že vzduch volně cirkuluje kolem cibule, ta se nekazí, a vydrží tak mnohem déle.
    Cibule je oblíbená v kuchyni i pro své léčivé účinky.
    Autor: Profimedia.cz
  • 3.

    Zbaví vás nežádoucích chlupů

    Máte doma nějakého toho čtyřnohého chlupatého mazlíčka a trápí vás, že je jeho srstí pokryta celá sedací souprava? Řešení je jednoduché! Vezměte do ruky staré silonky, smotejte je do klubíčka a tím gauč přejíždějte. Chlupy se do něj zapíchají a vaše sedačka bude zase vypadat jako nová.
    ...
    Autor: Shutterstock.com
  • 4.

    Balicí papíry udrží pohromadě

    Ať už po Vánocích nebo oslavách narozenin, vždy vám po dárcích doma určitě zbývají role balicího papíru, které do dalšího použití není snadné udržet nezničené a nepomačkané. Pomoci vám mohou vyřazené silonky. Do nich balicí papíry stočené do role zasuňte, na konci silonku převažte provázkem a uložte je někam do komory nebo za skříň.
    Pravidelná konzumace čtyř šálků kávy denně může podle jeho výzkumu snížit o 20 procent riziko deprese.
    Autor: profimedia.cz
  • 5.

    Ušetříte díky nim za mýdlo

    Pokud v domácnosti stále používáte klasické tuhé mýdlo, určitě také řešíte, co s tím zbytkem, který se po navlhčení chová v ruce jako slizký úhoř. Často tak skončí na zemi, nebo dokonce spláchnutý v odpadu. Abyste tomu předešli, stačí zbytky mýdla zabalit do kusu vyřazených silonek a svázat nití. Takhle ho "vypoužíváte" skutečně až do úplného konce.
    Domácí mýdlo vás uchvátí tím jak vypadá i svojí vůní.
    Autor: Shutterstock.com

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy