Na 1. variantu budete potřebovat:

  • pestrý balicí papír
  • jednobarevné papíry různých barev
  • nůžky
  • lepidlo


Postup:

Sešit, který potřebujete zabalit, položte na papír a vystřihněte podle něj velikost, kterou budete potřebovat. Sešit dobře vycentrujte, shora a zdola uprostřed papír nastřihněte až k sešitu a postranní okraje přehněte dovnitř obalu. Následně je přilepte. To samé udělejte s horními i spodními okraji. Z jiného papíru si pak vystřihněte obdélníček, který nalepte na přední stranu sešitu. Jméno nebo to, k čemu bude sešit sloužit, můžete napsat rovnou na něj. Pokud chcete mít sešit ještě zajímavější, vystřihněte si z papíru jiné barvy ještě o něco menší obdélníček a ten nalepte do středu toho prvního.

Video
Video se připravuje ...

Populární Láďa Hruška se stal novým králem kutilů Lenka Chvostová

Na 2. variantu budete potřebovat:

  • tvrdou čtvrtku ve velikosti A4 nebo A3
  • washi pásky (seženete ve výtvarných potřebách nebo na internetu)


Postup:

Čtvrtku papíru přehněte na půl a přilepte na sešit. Následně ho libovolně ozdobte samolepicími washi páskami různých barev a vzorů. Fantazii se meze nekladou.

Co jsou to washi pásky?

Washi pásky jsou samolepicí pásky původem z Japonska určené převážně k dekorování různých předmětů. Vyrábějí se v mnoha šířkách i délkách s obrovskou paletou vzorů, barev a stylů. Uplatnění pro ně najdete kdykoliv a kdekoliv, ať už jde o vázu, svíčku, přání, vylepení fotografií nebo oživení zdi. Jejich hlavní výhodou je zejména lehké sejmutí z hladkých povrchů či zdí a také možnost jednoduchého utrhnutí bez pomoci nůžek.

Originální washi pásky jsou vyráběny ze speciálního washi papíru, který využívá vlákna z kůry stromu gampa. Může být také vyroben i z jiného ekologického materiálu, jako jsou bambus, konopí, rýže či pšenice. Zde se využívají zejména dlouhá vlákna, která pomáhají získat papíru na pevnosti a pružnosti. S washi páskami se lehce pracuje, nepotřebujete nůžky, jen utrhnete, lepíte, tvoříte.

 

Celý díl pořadu Vychytávky Ládi Hrušky uvidíte na Primě v neděli 13. 9. 2015 v 12.40 hod.