Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Domácnost podle babiček: Tipy pro okna beze šmouh i voňavý byt

/
  • ...
    ... (Shutterstock.com)
    15. října 2015 ● 06:00

    Uklízení a péče o domácnost jsou pro většinu z nás nutné zlo, proto se hodí každý trik, který ho usnadní. Máme pro vás prověřené tipy z pamětí zkušených hospodyněk.

  • 1.

    Voňavé vysávání

    Autor: ETA

    Aby vám po luxování byt pěkně voněl, nakapejte do vzduchového filtru nebo do sáčků vysavače několik kapek vonného oleje. Výsledek potěší vás i návštěvu.

  • 2.

    Záchod bez zápachu


    Autor: profimedia.cz

    Zkuste jednoduchý trik, ke kterému nepotřebujete žádný drahý osvěžovač vzduchu, ale jen pár kapek svého oblíbeného parfému. Kápněte ho na žárovku – po každém rozsvícení se začne odpařovat a toaletu krásně provoní.

  • 3.

    Okna beze šmouh


    Autor: Shutterstock.com

    Chcete se pustit do mytí oken, ale stále jste nenašla adekvátní náhradu za prověřený novinový papír? Zkuste staré nylonové punčochy. K leštění skla jsou skvělé. Díky struktuře materiálu zmizí všechny šmouhy bleskově.

  • 4.

    Čistotou zářící remoska


    Autor: 

    Jak vyčistit zapečenou remosku? Stačí smíchat prášek do pečiva s teplou vodou a nalít směs dovnitř. Po dvou hodinách bude opět čistá. Víko ale nikdy nenamáčejte do vody. Kdyby totiž voda pronikla do prostoru mezi sklem a izolací, byla by remoska nepoužitelná. Pokud nepříjemně zapáchá, nalijte do ní vodu s octem, nechte chvíli působit a pak ji pořádně vypláchněte.

  • 5.

    Univerzální lepidlo


    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Doma je vždycky co lepit. Třeba podzimní dekorace. Nemáte-li po ruce lepidlo, poslouží vám stejně dobře vaječný bílek.

  • 6.

    Už žádné skvrny od vosku na nábytku


    Autor: profimedia.cz

    Jak na to, aby dlouho hořely a nekapaly? Dejte je před zapálením na několik hodin do mrazničky. Můžete je také na hodinu namočit do osolené vody a pak je nechat uschnout na vzduchu. Rozhodně vám nebudou kapat a vydrží hořet podstatně déle.

  • 7.

    Čerstvé květiny


    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Máte-li podzimní květiny z vlastní zahrady, je dobré řídit se při jejich řezání zaručeným pravidlem: rozkvetlé květiny se řežou ráno, poupata večer. Květiny nikdy neřežte za deště, protože pak rychle vadnou.

Přidat názor
Počet komentářů: 1

lalia: Takové rady se hodí.Určitě ně+které vyzkouším.

(15. 10. 2015 16:32)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy