Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Advent se blíží! Letos frčí přírodní dekorace, barvám vládne champagne

/
  • Protože se trendy netýkají jen módy, ale i vánočních dekorací, je dobré vědět, co je tenhle rok in.
    Protože se trendy netýkají jen módy, ale i vánočních dekorací, je dobré vědět, co je tenhle rok in. (Shutterstock.com)
    18. listopadu 2015 ● 06:00

    I když do Štědrého dne ještě zbývá celých pět týdnů, první adventní neděle už je tu příští víkend. Je proto nejvyšší čas začít uvažovat o tom, v jakých barvách si letos výzdobu pořídíte. A protože se trendy netýkají jen módy, ale i vánočních dekorací, je dobré vědět, co je tenhle rok in.

  • 1.

    V módě jsou přírodní materiály

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Po letech se letos vracíme k tradicím a přírodě. Nebojte se proto ozdobit si domácnost přírodními dekoracemi. Režné provázky, šišky, pytlovina a další dekorace s přírodním nádechem dodají vašemu domovu tradiční a útulný nádech. V módě jsou pletené věnce s odstřižky látek, vlny a přírodních produktů kolem svícnů, průhledné baňky obalené kousky látek nebo krajkou, motivy lesních zvířat. Tento styl vypadá krásně v kombinaci se zlatými a krémovými barevnými detaily stejně jako s dřevěnými dekoracemi.

  • 2.

    Nebojte se vlastní výroby

    Voňavý adventní věnec krok za krokem
    Autor: Radka Buriánková/archiv

    Hand made se cení. Navíc vlastnoručně vyrobené vánoční dekorace mají nepochybně své kouzlo. I proto by letos u vás určitě neměly chybět. Nebojte se proto pustit se doma do výroby adventního věnce a dalších dekorací. A zapojit můžete i děti, které to bude určitě bavit. Na výrobu nejrůznějších ozdob či věnců můžete použít větvičky, šišky, usušené květy, koření, sušené ovoce, ořechy, listy... Všemi vyrobené ozdoby, vlastní adventní věnec, doma upečené cukroví i "živý" vánoční stromek vám připomenou tradiční staročeské Vánoce.

  • 3.

    Paradoxně letí jarní motivy

    2493076:gallery:true:true

    Někoho to možná překvapí, ale novým prvkem letošních Vánoc je motiv po zimě se probouzející přírody s jarními motivy, a to jak zvířat, tak rostlin. Chybět nemohou svěží bílé květy, zajíčci, kuřátka, jehňátka, housata a rozkvetlé stromy.

  • 4.

    Fialová a bílá jsou nesmrtelné

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Někdy se do popředí dere barva zlatá, další rok červená a jindy zase třeba stříbrná nebo modrá. Každý rok se barvou Vánoc stane jiná barva. Letos převládají bílá a fialová. Obě lehce doplněné pastelovými tóny. Bílá krásně vypadá ve spojení se zelenými tóny pistáciové a mátové a také ledově modré. In je i ledový nádech ozdob, věnců či řetězů, které mohou vypadat jako po návštěvě dědy Mrazíka s jeho pověstnou berlou. Fialová vynikne v kombinaci s barvou bílou a už zmiňovanými odstíny světle zelené. 

  • 5.

    Champagne nejen do skleničky

    Protože se trendy netýkají jen módy, ale i vánočních dekorací, je dobré vědět, co je tenhle rok in.
    Autor: Shutterstock.com

    Tenhle jemnější odstín zlaté patří k nejelegantnějším barvám a vánoční dekorace v tónu barvy champagne jsou letos dalším hitem, který nesmím zapomenout zmínit. Doladit je můžete jemnými barevnými odstíny pro tradiční nádech, bronzovými detaily pro pocit přepychu nebo je zkombinujte s hnědými tóny. Záleží jen na vaší fantazii.

Přidat názor
Počet komentářů: 1
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy